04.05.2024
На Тернопільщині шанують пам’ять про загиблих Героїв фото Шумська територіальна громада

На Тернопільщині шанують пам’ять про загиблих Героїв

У переддень річниці загибелі Сергія Грищука відбулася панахида у церкві Вознесіння Господнього села Велика Іловиця, що на Шумщині, під час якої священнослужителі закликали присутніх молитися за небесного воїна та не забувати про його подвиг в ім’я України.
Після богослужіння рідні Сергія, друзі та представники влади прийшли на сільське кладовище до могили захисника, щоб покласти квіти та подякувати Герою. Поруч із місцем поховання встановлено синьо-жовті прапори.
Також вшанували відважного воїна відкриттям куточка пам’яті у Великоіловицькій гімназії імені Г.М. Петрука-Попика та проведенням мітингу-реквієму. На стіні дбайливо розміщено світлини з життя Героя, на яких зображено роки дитинства, юнацтва, фото з родиною та періоду війни. Міський голова Вадим Боярський від імені усієї громади висловив слова підтримки для близьких загиблого.
Грищук Сергій народився 15 серпня 1983 року в с. Велика Іловиця. В 2017 році воював в зоні АТО, а через рік був комісований після отримання поранення. З початку повномасштабної війни повернувся з-за кордону та став на захист України. 3 квітня 2022 року Герой загинув у с. Солодке Донецької області під час виконання бойового завдання.