04.05.2024
Ветерани у кріслах колісних зможуть скористатися новим класом авто від Uklon

Ветерани у кріслах колісних зможуть скористатися новим класом авто від Uklon

Український онлайн-сервіс виклику авто Uklon запустив клас “Інклюзивний”. Ветерани, бійці та всі користувачі крісел колісних зможуть безперешкодно пересуватися на спеціально оснащених авто. Новий клас авто доступний в Києві та його передмісті в радіусі 20 км, а надалі планується розширення географії.

У застосунку Uklon необхідно ввести потрібний маршрут та вибрати відповідний клас. Усі поїздки виконують професійні водії, які пройшли тренінг від Доступно.UA зі спілкування та взаємодії із людьми з порушеннями опорно-рухового апарату.

“Для Uklon запуск Інклюзивного класу — це важливий крок у створенні рівних можливостей для всіх українців. Віримо, що проєкт покращить якість життя людей, які користуються кріслом колісним. Станом на 2021 рік в Україні налічувалося більше 2 мільйонів людей з інвалідністю і, на жаль, в умовах повномасштабної війни їхня кількість може збільшуватися. Ми переконані, що люди з інвалідністю не повинні відчувати соціальну відчуженість і мати проблеми з пересуванням у місті. Тож дякуючи нашим партнерам Mastercard та MacPaw, які швидко підтримали та приєдналися до ініціативи, ми можемо представити в Києві декілька адаптованих авто для людей з інвалідністю, які пересуваються за допомогою крісла колісного. Надалі будемо працювати над розширенням географії проєкту”, — зазначає співзасновник і операційний директор компанії Uklon Сергій Смусь.

Авто класу “Інклюзивний” оснащені гідравлічним або механічним підіймачем, рампою, спеціальними пасками безпеки та кріпленнями для фіксації крісла колісного. Вартість поїздки на авто цього класу на 30% менше від стандартного тарифу. Увесь дохід від поїздок спрямують на покриття операційних витрат: заробітні плати водіям, закупівлю пального.

“Наша нова реальність — це військові, які отримали інвалідність, захищаючи країну, і це змінило їхні життя. Важливо розуміти, що вдячність за захист нас з вами має бути дієвою. Тому ми підтримуємо ініціативу створення Інклюзивного класу компанією Uklon і сподіваємось, що інші бізнеси братимуть приклад. Вдячність — повинна бути вчасною”, — каже Наталія Калмикова, виконавча директорка Українського ветеранського фонду.

Максимальний комфорт забезпечать і для тих, хто подорожує без супроводу. Водій автомобіля допоможе перенести багаж або особисті речі.

“Ветерани, військові, які користуються кріслом колісним, не мають вирішувати квест, як їм дістатися до лікаря. Не повинні опинитися у соціальній ізоляції. Вони мають право на гідне ставлення та комфорт, без дискримінації. Військові віддають життя й здоров’я, захищаючи країну. Ми зобов’язані забезпечити для них якомога більше зручностей”, — каже Руслана Величко-Трифонюк, перша заступниця виконавчої директорки Українського ветеранського фонду Мінветеранів.

Проєкт реалізований за підтримки компанії Mastercard, яка є учасником спільноти «Бізнес без бар’єрів», та MacPaw: компанії-партнери виділили кошти на закупівлю перших спеціалізованих авто. Також проєкт підтримав Український ветеранський фонд Мінветеранів, партнер компанії серед ветеранів, ветеранок та їхніх родин. Спільнота «Бізнес без бар’єрів» обʼєднана навколо ініціативи першої леді Олени Зеленської і наразі налічує 22 компанії. Uklon приєднався до неї у березні 2023 року.