18.05.2024
У Підволочиській громаді провели в останню путь Героя

У Підволочиській громаді провели в останню путь Героя

В останній свій земний шлях сьогодні у Підволочиській громаді провели молодого воїна, улюбленого сина, мужнього побратима, доброго друга та односельчанина, бійця 80-тої окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ, жителя села Староміщина Сергія ЯКИМЧУКА.
Невтішна мати хоронить свого сина, який пішов за покликом свого серця і був до останнього подиху вірний Богу та присязі на вірність Україні.
Багато хто знав Сергія, адже починаючи з 2014 року він брав участь в АТО і, варто зазначити, що показав себе з дуже мужньої сторони.
Такий тихий, простий хлопець з села Староміщина, але лише він з усієї Підволочиської громади у 2015 році нагороджений високою державною нагородою України – орденом “За мужність” ІІІ ступеня за проявлену мужність та героїзм при виконанні військового обов’язку пов’язаного з ризиком для життя.
Сергій Якимчук- Кавалер ордена “За мужність”. Брав участь у військових парадах на Хрещатику разом з побратимами на честь Дня незалежності України.
А сьогодні його побратими, не соромлячись сліз, з почестями хоронять свого друга і брата по духу.
Велика кількість земляків, а серед них багато молоді, військовослужбовців та духовенства прийшли попрощатися з Сергієм.
Очолив похоронну процесію декан Підволочиського деканату УГКЦ отець Михайло Валійон.
У похоронних богослужіннях взяв участь протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні о. Йоан Школик, ЧСВВ. Помолитися за загиблим воїном і рідним братом о. Єроніма Гріма, ЧСВВ, приїхали ієромонахи з василіянських монастирів: Львівського, Бучацького, Золочівського, Брюховицького, Жовківського, Улашківського, Крехівського.
Під звуки Гімну України та тихої щиросердечної молитви знайшов свій спочинок біля могили свого батька справжній син українського народу, Герой та мужній воїн – Сергій Якимчук.
🙏Нехай Господь прийме його в Царстві Небесному в свої обійми і зачислить його до Небесного воїнства.
Приносимо щире співчуття всій родині!
🇺🇦 Герої не вмирають!
Вічна пам’ять!