05.05.2024
У Зборівській громаді проведуть діалог на тему розвитку культури

У Зборівській громаді проведуть діалог на тему розвитку культури

21 квітня 2023 року об 11:00 в міському будинку культури Зборова відбудеться діалог на тему “Перспективи розвитку культури у Зборівській територіальній громаді”.
Розвиток культурної сфери є важливим елементом розвитку будь-якого міста, незалежно від його розміру. У маленьких містах це особливо важливо, оскільки культурна сфера може відігравати роль каталізатора розвитку туризму, громадського життя та економіки взагалі.
За допомогою діалогу між представниками влади та мешканцями будуть обрані актуальні теми розвитку культурної сфери у Зборівській громаді, з`ясовані різні бачення вирішення місцевих проблем культури. На зустріч запрошуються всі зацікавлені сторони.
– Культурні заклади можуть стати важливими джерелами розвитку місцевої економіки, забезпечуючи робочі місця та притягуючи інвестиції. Культурні події можуть стати місцем зустрічей та спілкування місцевих жителів та відвідувачів, сприяючи формуванню громадської свідомості, що надважливо в умовах повномасштабного вторгнення та процесів відбудови. – коментує регіональна координаторка проєкту “Лабораторії творчого діалогу в громадах” у Тернопільській області Леся Голояд.
Обговорення відбудеться в рамках реалізації проєкту “Лабораторії творчого діалогу в громадах”, який реалізується Спілкою «Громадські ініціативи України» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» в 120 громадах з 12 областей України і є однією з перших масштабних ініціатив впровадження діалогового підходу в застосуванні інструментів участі на локальному рівні.
Проєкт реалізується в рамках програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.