04.05.2024
У багатоквартирних будинках Тернополя на умовах співфінансування можна провести ремонт житлового фонду Фото: ТМР

У багатоквартирних будинках Тернополя на умовах співфінансування можна провести ремонт житлового фонду

З метою реалізації заходів Програми розвитку житлово-комунального господарства Тернопільської міської територіальної громади на 2021-2024 роки, відбулася нарада з головами ОСББ щодо інформування про Порядок проведення ремонтів житлового фонду на умовах співфінансування на території Тернопільської міської територіальної громади.

Стати учасником Програми можуть як ОСББ, так і управителі будинків (ЖЕКи). Дія Порядку проведення ремонтів поширюється на всі багатоквартирні будинки Тернопільської громади, які експлуатуються понад 10 років, інформує ТМР.

Згідно із затвердженим Порядком на умовах співфінансування можуть бути відремонтовані:

– покрівлі;

– внутрішньобудинкові інженерні мережі, система подачі теплової енергії, водопостачання та каналізації;

– мережа електропостачання;

– внутрішньобудинкові системи протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості;

– несучі і огороджувальні конструкції;

– ліфти та систем диспетчерського зв’язку;

– дитячі та спортивні майданчики на прибудинкових територіях;

– міжпанельні шви, дощівки, ринви, заміна вікон.

Кошти виділяються за певною пропорцією в залежності від виду проведення робіт. Наприклад, ремонт та реконструкція будівель становить 70% на 30%, де 70 % – кошти з бюджету міста, а 30% – за рахунок мешканців будинку.

У разі якщо в будинку є нежитлові приміщення, які є власністю територіальної громади, а також квартири, в яких проживають сім’ї загиблих учасників бойових дій, які брали участь у бойових діях, сім’ї Героїв Небесної Сотні, сім’ї загиблих під час антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, то внесок за них перераховується з бюджету громади і враховується в частці дольової участі органів місцевого самоврядування.

Документи для участі у Програмі необхідно подавати в управління житлово-комунального господарства благоустрою та екології за адресою вул. Миколая Коперника, 1.