07.05.2024
Скільки чоловіків з Тернопільщини виїхали за кордон через систему «Шлях»? Фото:https://fakty.com.ua/ua/ukraine/20220819-uryad-dozvolyv-pidpryyemczyam-vyyizhdzhaty-za-kordon-kogo-cze-stosuyetsya/

Скільки чоловіків з Тернопільщини виїхали за кордон через систему «Шлях»?

Від початку повномасштабного російського вторгнення та запровадження воєнного стану в Україні військовозобов’язаним чоловікам заборонено виїжджати за кордон. Система “Шлях” дозволяє чоловікам-водіям (волонтерам) легально перетинати кордон в умовах воєнного стану з метою перевезення необхідного забезпечення для Збройних сил України або інших військових формувань.

У період із 24 лютого до 31 грудня 2022 року 96 442 чоловіки призовного віку отримали дозвіл на виїзд з України за кордон. Скористалися наданим дозволом 66 374 особи. Про це йдеться у попередньому звіті Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України.

У звіті підкреслюється, що значною є кількість чоловіків призовного віку, які після спливу термінів перебування за кордоном не повернулися в Україну. “Кількість таких осіб становить 9373 особи, або 11,17% загальної кількості”, – зазначається в документі. При цьому уточнюється, що найбільше таких випадків – у Харківській, Тернопільській та Волинській областях.