04.05.2024
Рятувальники Тернопільщини отримали пожежні автомобілі та спецобладнання Фото: Тернопільська ОВА

Рятувальники Тернопільщини отримали пожежні автомобілі та спецобладнання

Підрозділи ГУ ДСНС України у Тернопільській області поповнили матеріально-технічну базу.  Так, в арсеналі рятувальників долалося 7 нових автоцистерн та спецобладнання.

«Обладнані на базі шасі Ford 1833 СС 4х2, ці автомобілі укомплектовані найсучаснішим оснащенням. Вони допоможуть співробітникам ДСНС швидко та ефективно вирішувати завдання, спрямовані на захист людей і їхнього майна від пожеж та інших надзвичайних подій. Автомобілі можуть перевозити до місця пожежі 5 тонн води та 500 літрів піноутворювача і вже невдовзі стануть до бойового розрахунку пожежно-рятувальних підрозділів області», – інформують в ГУ ДСНС України у Тернопільській області.

Також меценати передали надзвичайникам 15 генераторів і 30 обігрівачів. Дане це обладнання буде використане для облаштування пунктів незламності, а також для обігріву особового складу пожежно-рятувальних підрозділів під час роботи за низьких температур.

Техніка, яка вивільниться, після поповнення автопарку, буде передана в територіальні громади для створення та забезпечення місцевих пожежних команд, яких на сьогодні в області 42. До слова, державних пожежно-рятувальних підрозділів є 25.