07.05.2024
На Тернопільщині 6 тисяч школярів зареєструвалися на Національний мультипредметний тест Фото:https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fthegard.city%2Farticles%2F261126%2Fnmt-2023&psig=AOvVaw0URBz2dJlz1mo_FYQFj6mO&ust=1682526045812000&source=images&cd=vfe&ved=2ahUKEwj_qceLuMX-AhXOwioKHQ6QB6cQjRx6BAgAEAw

На Тернопільщині 6 тисяч школярів зареєструвалися на Національний мультипредметний тест

Близько 6 тисяч старшокласників Тернопільщини зареєструвалися для проходження Національного мультипредметного тесту. Про це повідомили на сторінці Тернопільської ОВА.

Основна сесія розпочинається з червня, додаткові у липні.

«Усі заклади, які прийматимуть випускників для здачі НМТ перевіряють на наявність безпечних укриттів, стабільної мережі “Інтернет” та безперебійного електропостачання. В кожному пункті тестування буде чергувати медичний працівник. Для дітей, які вказали особливі умови проходження НМТ забезпечать присутність сурдоперекладача», – йдеться у повідомленні.

Відповідальний за зовнішнє незалежне оцінювання на Тернопільщині Юрій Шайнюк каже, що цьогоріч крім української мови й математики учасники тестування складатимуть ще один предмет на вибір. Це – історія України, хімія, фізика, іноземна мова, біологія. Тестування триватиме три години. Основна сесія проходитиме з 5 по 23 червня, додаткова з 11 по 24 липня. Після тестування учасники відразу ж отримають результати, повідомив Юрій Шайнюк.

Нагадаємо, з квітня розпочалася реєстрація на Національний мультипредметний тест. Вона триватиме до 3 травня.