04.05.2024
Жителям Тернопільщини розповіли, куди дівати сухе листя і траву Фото:https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fslavuta-mvk.gov.ua%2Farchives%2F33484&psig=AOvVaw0RJCv66RuO0RthMcYq75lJ&ust=1680330350699000&source=images&cd=vfe&ved=2ahUKEwj5hsW-xIX-AhUVtSoKHZIpDDEQjRx6BAgAEAo

Жителям Тернопільщини розповіли, куди дівати сухе листя і траву

Жителів Тернопільщини закликають не спалювати сухе листя і траву, оскільки це шкідливо для довкілля і може спричинити масштабні пожежі.

Рятувальники розповіли людям, куди можна дівати сухостій. Зокрема, пропонують ці залишки компостувати і удобрювати сад і город або передавати місцевим комунальним підприємствам для вивозу на спеціальне звалище.

«Закликаємо не спалювати сухостої з декількох причин: гине мікрофлора, що бере участь у важливих біологічних процесах. Земляний родючий покрив за цих умов відновлюється аж через 5–6 років. У процесі горіння середовище забруднюється шкідливими для органів дихання речовинами. Випалювання трави не прогріє ґрунт, не збагатить його золою та не сприятиме росту нової трави. Крім того маленький підпал може перерости в масштабну пожежу, спричинити руйнування та додати роботи працівникам ДСНС», – кажуть рятувальники Тернопільщини.