02.05.2024
У Тернополі на базі школи діятиме пункт тимчасового проживання у випадку блекауту Фото: ТМР

У Тернополі на базі школи діятиме пункт тимчасового проживання у випадку блекауту

У Тернополі тривають роботи з облаштування тимчасових пунктів масового проживання населення на базі освітніх закладів міста у разі настання блекауту. Один із них розгорнуто на базі Тернопільської школи №16 ім. Володимира Левицького.

Для того, щоб школи могли у разі потреби терміново надавати прихисток населенню та почати функціонувати як пункти тимчасово проживання їх уже починають забезпечувати усім необхідним інвентарем.

Як інформує міська рада, у випадку критичної ситуації, наприклад, припинення подачі електроенергії чи тепла впродовж тривалого часу, школа припиняє працювати як заклад освіти та стає пунктом масового проживання населення. Таких пунктів у місті попередньо готується 12, вони розміщені практично у всіх мікрорайонах міста. Тому при першій необхідності весь інвентар, а саме: пічки-буржуйки, спальні мішки, каремати, польові кухні будуть розгорнуті. Ці пункти також забезпечуються побутовою хімією, ліхтарями, аптечками тощо».

Наразі у школі №16 вже встановлено генератор потужністю 60 кВТ, підготовлено ємкості для зберігання палива, облаштовані санвузли, є біотуалети, дрова тощо.