26.04.2024
Підприємці отримають консультації з адаптації ведення бізнесу в умовах війни

Підприємці отримають консультації з адаптації ведення бізнесу в умовах війни

KSE Graduate Business School надасть консультації з адаптації до умов війни мінімум 100 підприємцям, і ще 200 підприємств отримають консультації від Торгово-промислової палати України щодо експорту та пошуку нових ринків. Ініціатива реалізується в рамках проєкту «Розвиток малого та середнього бізнесу» за підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ) за фінансування Уряду Німеччини через Німецький банк розвитку (KfW).

Проєкт передбачає надання індивідуальних консультацій в онлайн чи телефонному форматі, що допоможуть керівникам мікро-, малих та середніх підприємств проаналізувати виклики та можливості, визначити пріоритетні дії для свого бізнесу, знайти іноземних партнерів і встановити перспективні ринки для експорту – все, щоб бути міцнішими попри війну.

“Допомагаючи українським мікро-, малим і середнім бізнесам долати наслідки війни, ми підтримуємо збереження та створення нових робочих місць, доступність необхідних товарів і послуг в громадах, сприяємо місцевому економічному розвитку та підтримуємо зусилля Уряду щодо економічного відновлення країни”, — сказав Голова Представництва МОМ в Україні Ан Нгуєн.

“Ми ділимось найціннішим, що у нас є: знаннями та експертизою, щоб бізнес міг адаптуватись до нових умов і тримати економічний фронт”, — зазначив Олег Зубченок, бізнес-консультант, експерт KSE Graduate Business School.

“У рамках спільної ініціативи з KSE та МОМ, Торгово-промислова палата України надаватиме консультації через систему центрів підтримки експорту. Центр діє при ТПП України та в регіональних торгово-промислових палатах. Сьогодні система експортних центрів ТПП є одним із основних гравців в Україні з надання експортоорієнтованих послуг бізнесу”, — прокоментувала Ольга Шубіна, керівниця Координаційного центру підтримки експорту ТПП України.

Консультації в рамках ініціативи можна буде отримати на конкурсній основі.


Довідково про МОМ:

Міжнародна організація з міграції (МОМ) є частиною системи ООН як провідна міжурядова організація, що підтримує гуманну та впорядковану міграцію для блага мігрантів та суспільства.

Проєкт МОМ «Розвиток МСП: економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та відновлення бізнесу», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Німецький банк розвитку (KfW), 2022 року підтримав понад 100 мікро- та малих бізнесів грантами на відновлення та підтримання ділової активності, пом’якшення економічного впливу війни, збереження наявних робочих місць і створення нових можливостей для працевлаштування. Загалом планується, що до кінця проєкту в травні 2024 року грантову підтримку отримають понад 700 бізнесів. Окрім надання консультаційних послуг разом із KSE та Торгово-промисловою палатою України, проєкт також залучить українську діаспору до сприяння відновленню країни та підприємств шляхом підвищення кваліфікації, підтримання бізнесу, надання доступу до фінансів, мереж і ринків.


Довідково про проєкти KSE:

Влітку KSE Graduate Business School та FORUM GROUP створили спільний проєкт «РЕ:старт. Безпечний простір для вашого бізнесу», де три компанії-переможці отримали ключі від нових офісів.

Також експерти KSE створили Посібник для релокації малого і середнього бізнесу та подальшої адаптації на новому місці.

Довідково про проєкти Торгово-промислової палати України:

Торгово-промислова палата України (ТПП України) — недержавна неприбуткова самоврядна організація, яка на добровільних засадах об’єднує юридичних осіб та громадян України, зареєстрованих як підприємці, а також їх об`єднання.

Наразі ТПП України імплементує ряд Європейських проєктів націлених на розвиток бізнесу та адаптацію релокованих підприємств до роботи у воєнних умовах. В тому числі координує консорціум EEN Ukraine – консорціум, що діє в рамках проєкту Європейської комісії щодо сприяння інтернаціоналізації бізнесу та пошуку партнерів за кордоном; співпрацює з німецькою організацією GIZ в рамках програми «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП»; з 2018 року представляє проєкт мобільності та обміну досвідом для підприємців «ERASMUS для молодих підприємців».