25.04.2024
Яким банкам українці найчастіше довіряли свої гроші у 2022 році?

Яким банкам українці найчастіше довіряли свої гроші у 2022 році?

Війна вдарила і по українській банківській системі, проте та вистояла. Лише два банки в країні збанкрутували і були виведені з ринку.
Ще два банки з російським державним капіталом відправили «за російським військовим кораблем». З рештою українці продовжують тісно співпрацювати, використовуючи їх, зокрема, для зберігання власних коштів.

Тож яким банкам українці найчастіше довіряли свої заощадження у 2022 році?

Ми проаналізували дані і для вашої зручності розподілили матеріал за кількома напрямками.
До першої десятки банків, що накопичили станом на 1 листопада 2022 року найбільше депозитів фізичних осіб, увійшли 4 державні банки: ПриватБанк, Ощадбанк, Укргазбанк, Укрексімбанк, 4 банки з іноземним капіталом: Райффайзен Банк, Укрсиббанк, Сенс Банк, ОТП Банк, а також найбільший банк із приватним капіталом – ПУМБ.

Універсал Банк опинився на 4 місці за сумою депозитів виключно завдяки успіхам найпопулярнішого мобільного банку monobank.

Загалом перша десятка акумулювала 846,76 млрд грн або 87,3% від загальної суми депозитів фізичних осіб у всіх 67 банках України.
Склад першої десятки банків за кількістю вкладників станом на 1 листопада 2022 року відрізняється від попередньої вибірки тим, що до нього не увійшов державний Укрексімбанк. За кількістю вкладників він перебуває лише на 14 місці. Натомість на 6-му місці опинився А-банк.

Перше місце, як і у попередній вибірці, посів ПриватБанк. На другому – знову опинився Ощадбанк, але за кількістю валютних депозитів, що відкрили в ньому, він на третьому місці, поступившись другим Універсал Банку.

Причина полягає в тому, що Ощадбанк єдиний серед державних банків досі не пропонує своїм клієнтам оформлення так званого конвертаційного депозиту, повідомляє finance.ua

Йдеться про валютний депозит у доларах США або євро, який з 21 липня відкривається шляхом внесення гривні на поточний рахунок із подальшою купівлею валюти на міжбанківському валютному ринку.

Топ-10 банків із найбільшими вкладами