26.04.2024
У селі Малашівці Тернопільської громади відкрили модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб Фото:ТМР

У селі Малашівці Тернопільської громади відкрили модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб

Перше модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у Тернопільській громаді відкрили у селі Малашівці, яке облаштували за ініціативи та тісної співпраці з чеськими партнерами – Генеральним консульством Чеської Республіки в Україні та чеського уряду.

Облаштоване модульне містечко будуть пропонувати для проживання переселенцям, які приїжджають до нас з інших населених пунктів. Для цього, відповідно до Постанови Кабінету міністрів України, формується черга людей, які потребують покращення житлових умов, інформується на сайті ТМР.

Міська рада виконала свою частину зобов’язань, зокрема, здійснила впорядкування території, облаштувала під’їзди, лавки, смітники, провела освітлення, водопостачання та систему каналізації. Додатково закуплено генератори, які будуть працювати у містечку у випадку відсутності електроенергії для того, щоб забезпечити людей світлом.

Реалізація ініціативи розпочалась ще у вересні. Модульні будиночки розробила та виготовила за європейськими технологіями чеська компанія. У будинках є все необхідне для тимчасового проживання ВПО.