26.04.2024
Зібрано 10% від загальної суми збору на потреби Кримської бригади

Зібрано 10% від загальної суми збору на потреби Кримської бригади

З необхідних 10 000 000 гривень для передових авіаційних навідників  (ПАНів) – із Криму вже вдалося зібрати майже 1 млн.  200 тисяч гривень! 

Це ще раз показує, наскільки об’єднаним та сильним може бути український народ, адже кожен з нас працює задля перемоги: “війна почалася з Криму – Кримом вона і закінчиться”.  

Щоб наблизити день його звільнення, Представництво спільно з виданням Українська правда та міжнародним благодійним фондом Повернись живим збирає 10 000 000 гривень для передових авіаційних навідників (ПАНів) 10-ої сакської морської авіаційної бригади. 

У 2014 році бійці 10-ої морської авіаційної бригади не зрадили присязі і здійснили операцію, яка увійшла в історію. Під командуванням полковника Ігоря Бедзая військові буквально з-під носа окупантів евакуювали з Криму свою авіаційну техніку.

7 травня 2022 року полковник Бедзай загинув під час однієї з пошуково-рятувальних операцій. У Мі-14, де знаходився офіцер і ще п‘ятеро армійців, поцілила російська керована ракета.

Єдиний у своєму роді підрозділ ВМС України назвали на честь Героя України полковника Ігоря Бедзая, і тепер бійці мріють не тільки повернутися у рідний Крим, а й помститися за офіцера й всіх інших наших захисників, яких убив ворог.

Наша ціль — на 100% закрити їхню потребу у спеціалізованому транспорті, штатних засобах зв‘язку, дронах, Starlink і комплектах авіаційної гарнітури та перехідників до них.

Для ПАНів плануємо, зокрема, закупити: 
✔️нові прохідні пікапи; 
✔️радіостанції Motorola і Harris; 
✔️комплекти авіаційної гарнітури; 
✔️Starlink V2; 
✔️квадрокоптери DJI.

Це підсилить керованість морської авіаційної бригади і дозволить ПАНам у режимі реального часу коригувати вогонь власних вертольотчиків із землі, передавати командуванню необхідну інформацію й головне — у разі небезпеки, допоможе передовим авіаційним навідникам рятувати своїх https://cutt.ly/20RZDEZ