26.04.2024
Від 14 грудня зміниться порядок реєстрації транспортних засобів

Від 14 грудня зміниться порядок реєстрації транспортних засобів

Одразу дві постанови уряду №1019 та №1299, які вносять зміни в процедуру реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, набувають чинності 14 грудня, інформує МВС. 

«Перша зміна стосується дослідження транспортного засобу, яке проводить Експертна служба МВС. Воно виокремлюється з процедури реєстрації в сервісному центрі МВС. Це не означає скасування. Тепер його треба проходити до звернення за послугою реєстрації і перереєстрації» — розповів заступник очільника ГСЦ МВС Володимир Баранець.

Це виокремлення дозволяє надалі проводити реєстраційні дії з ТЗ онлайн за допомогою двох смартфонів чи комп’ютерів — власника і покупця.

Алгоритм реєстрації ТЗ під час купівлі-продажу авто тепер такий: спочатку звертаєтесь в Експертну службу МВС, отримуєте висновок про ТЗ. Потім власник та покупець або їхні представники звертаються у СЦ МВС і проводять перереєстрацію ТЗ. Це можна буде зробити і онлайн.

Ще одна зміна пов’язана з тим, що можна відмовитись від пластикових бланків свідоцтва про реєстрацію ТЗ та пластикового бланку посвідчення водія.

«Укладати договір купівлі-продажу онлайн буде так само безпечно, як і прийти ногами в сервісний центр МВС і зробити це особисто, з точки зору процесів перевірки заявки нашими адміністраторами», — наголосив Баранець.