26.04.2024
У чортківському садочку №6 встановили конденсаційні газові котли і дуже задоволені економією

У чортківському садочку №6 встановили конденсаційні газові котли і дуже задоволені економією

У Чортківському дошкільному навчальному закладі №6  встановили два додаткові газові конденсаційні котли. Позитивний результат помітили відразу: у приміщенні зберігається температура, котра передбачена нормами та вимогами, при цьому – спалюється значно менше газу. У деякі дні економія сягає навіть 150-200%.
Опалювачі котельні кажуть, що мають із чим порівняти встановлені конденсаційні котли. Адже з 2017 року ведуть журнал, де кожної доби вказують спожиту кількість газу. Якщо у аналогічний період рік чи два тому використовували біля сотні кубів за 24 години, то тепер 35-45 за приблизно таких же погодних умов. Зауважимо, що опалювальна площа – орієнтовно 900 квадратних метрів (плюс облаштоване укриття, у котрому теж підведена система опалення).
Ще раніше у садочку модернізовували систему опалення, замінивши старі батареї. Це дозволило зменшити кількість води у мережі з 3500 літрів до тисячі. Всі ці заходи в кінцевому результаті дають хорошу економію енергоресурсів, що зараз на часі.
Звичайно, ідеально точно економію, котру принесли нові котли, вирахувати практично неможливо, втім результат очевидний вже навіть зараз, ще на початку опалювального сезону.
Також зазначимо, що нові котли мають сім рівнів захисту. У разі чого він автоматично заблокується та не пропускатиме газ, що дуже важливо, зважаючи на те, що йдеться про приміщення дитячого садочку, повідомляє Чортківська міська рада