27.04.2024
Сьогодні радіодиктант національної єдності-2022

Сьогодні радіодиктант національної єдності-2022

Сьогодні українців запрошують долучитися до XХIІ радіодиктанту національної єдності
Попри повномасштабну війну в Україні, радіодиктант традиційно відбудеться у День Української писемності, 9 листопада, об 11:00 за київським часом.
Авторкою тексту цьогорічного диктанту буде українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕН Ірина Цілик, а читатиме його народна артистка, Герой України Ада Роговцева.
До методичної роботи над Радіодиктантом вже традиційно долучиться мовознавиця, докторка філологічних наук Лариса Масенко.
Радіодиктант звучатиме по всій країні на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура. Водночас флешмоб укотре вийде за межі суто радіоформату: він наживо транслюватиметься на телеканалах та діджитал-платформах Суспільного Мовлення.
Написання Радіодиктанту-2022 адаптовано до умов воєнного часу. У різних країнах світу будуть облаштовані студії для написання диктанту для вимушених переселенців та українців, які живуть за кордоном. Також уже традиційно Радіодиктант писатиме антарктична експедиція на станції «Академік Вернадський».
Надіслати свою роботу для перевірки можна так:
Надішліть паперового листа за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада.
Сфотографуйте/відскануйте написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf). Надішліть текст до 11:00 10 листопада на rd@suspilne.media або через електронну форму для отримання робіт. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада.
Мета радіодиктанту — об’єднати людей навколо України в усьому світі, а не перевіряти грамотність учасників всеукраїнського флешмобу. Тож де б ви не перебували, хай ким працюєте, робите помилки чи пишете бездоганно — закликаємо долучитися до флешмобу на підтримку України. Для цього Суспільне Мовлення запропонувало усі можливі формати для участі в Радіодиктанті: трансляції на радіо, телеканалі та діджитал-платформах.

Для того, щоб написати Радіодиктант національної єдності-2022 9 листопада об 11:00 за київським часом увімкніть ту платформу, яка є для вас зручною: