27.04.2024
Як колишній військовий прокурор облаштував собі енергетичну незалежність автор фото https://naspravdi.today/uk/2021/01/26/chumak-khoche-pensiiu-bez-obmezhen/

Як колишній військовий прокурор облаштував собі енергетичну незалежність

Колишній народний депутат України та в.о. генерального прокурора Віктор Чумак розповів, як облаштував у селі свою енергетично незалежну домівку: “Мені трохи соромно перед співгромадянами,,але я поки ні хвилини не був без світла, тепла та інтернету.
А почався мій шлях до енергетичної незалежності давно.
Десять з половиною років тому, я побудував в селі будинок і туди переселився. Село як село, з асфальтом .
А от світло навіть в ті часи виключалося майже щотижня.
Це заставило мене купити і під’єднати до будинку невеличкий 5 кВт генератор. Але для генератора потрібен бензин. Зимою сідає стартерний акумулятор для запуску і приходиться хвилин з 10 дьогргати за шморгалку.
І лінь наштовхнула мене на думку, що треба зробити ще щось таке щоб взагалі не вставати з дівану. Тоді я поставив групу акумуляторних батарей з інвертором, що змінює напругу з 220 на 12 В і навпаки. Поки в мережі є напруга вона заряджає акумулятори, якщо її немає акумулятори живлять весь будинок, якщо вже і вони сідають, виходиш на вулицю – дьоргаєш за шморгалку і генератор живить будинок і заряджає акумулятори.
І це працює! В минулому році я поставив нові 4 гелієві АКБ які мають потужність 6 кВт що повністю забезпечують мене електрикою на 3 доби. ( без електроплитки).
Не сподіваючись на російський газ, я поставив додатковий котел на дровах, зараз одного завантаження дров хватає більше ніж на добу. Це поки тепло.
Вот так я позбавився страху і залежності від електриків і газовиків.
Якщо комусь цікаво – звертайтеся:)”,- поділився Віктор Чумак на своїй сторінці у Фейсбук.