26.04.2024
В Тернополі за час війни поселилося 30 тисяч переселенців Фото:https://www.facebook.com/photo/?fbid=456068043232910&set=a.297196125786770

В Тернополі за час війни поселилося 30 тисяч переселенців

30 тисяч вимушено переміщених осіб під час війни зареєструвались в Тернополі.

Про це в інтерв’ю Українським Новинам повідомив мер Тернополя Сергій Надал.

“Майже 30 тисяч. Що саме цікаво, їхня кількість не зменшується, а навпаки – постійно збільшується. Немає централізованих евакуаційних потягів. Вони добираються самостійно, проте кожен день їх кількість збільшується. Це ті, які зареєструвались у нас в управлінні соцполітики”, – повідомив він.

Надал додав, що частина з них проживає не тільки в Тернополі, а й поблизу міста.

Частина ВПО живе у місцевих гуртожитках, а більшість живе на квартирах, які або надають тернополяни, або винаймають житло самостійно.

“Відповідно до звітності, у нас було більш ніж 4 тисячі квартир, які надали місцеві мешканці з початку війни”, – додав міський голова.

Мер зазначив, що на початку війни серед ВПО було багато киян і мешканців Київської області, зараз більше людей із Запорізької області, Миколаївської, Донецької, Луганської.

Більшість мешканців тих міст, які визволені, повертаються назад.

“Звісно, якщо є куди повернутися. Є такі люди, які втратили все і не мають куди повернутися. Звісно, що люди, які мали бажання тут працювати і жити, то вони це успішно роблять”, – наголосив Надал.