26.04.2024
У Тернополі стартує благодійний музично-мистецький проєкт «Перемагаємо разом» Фото: Моє місто

У Тернополі стартує благодійний музично-мистецький проєкт «Перемагаємо разом»

Музично-мистецький проєкт «Перемагаємо разом» розпочинають втілювати в життя колективи управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради. Така акція матиме на меті проведення ряду благодійних заходів, спрямованих на підтримку наших захисників, підняття патріотичного духу та утвердження непохитної віри в нашу перемогу.

Концерти викладачів та учнів тернопільських музичних шкіл, Муніципальних Галицького камерного оркестру та духового «Оркестра Волі», артистів та колективів ПК «Березіль», виставка-продаж картин, благодійний ярмарок. Всі ці заходи, організовані в часі святкування Дня захисників і захисниць України, окрім високодуховної мистецької складової, будуть проведені задля збору коштів на потреби військових, пише Тернопільська липа.

Серед найближчих таких дійств – благодійні концерти, які відбудуться 12 жовтня у музичних школах №1 та №2 для батьківських колективів і гостей о 17 годині.

13 жовтня в Українському домі «Перемога» з 16-тої години триватиме благодійна акція «Мистецтво допомагає», яка поєднає музику і живопис. Це буде концерт Муніципального Галицького камерного оркестру та виставка-продаж робіт викладачів та учнів художньої школи імені Михайла Бойчука, інших юних художників міста. Портрети присутніх у своїй неповторній манері малюватиме і відомий тернопільський графік Микола Дмітрух.

14 жовтня програма «Тримаймо стрій, захисники», яка відбуватиметься з 15-тої години на вулиці Сагайдачного, також поєднає концерт та благодійний ярмарок. Тут у музичній програмі свої виступи даруватимуть колективи та виконавці ПК «Березіль», викладачі музичних шкіл міста. А на виставці-продажу, яка буде розгорнута поруч з імпровізованою сценою, будуть представлені роботи майстринь творчого об’єднання «Берегиня», сувеніри та інші вироби, виготовлені працівниками бібліотечної сфери, вироби ручної роботи від представників освітніх закладів міста.

Також 16 та 23 жовтня благодійні концерти патріотичної музики дасть Муніципальний духовий оркестр «Оркестра Волі».  Перший концерт, приурочений Дню захисників і захисниць України, відбудеться у центрі міста, на вулиці Сагайдачного (початок о 16 годині). А наступний захід запросить долучитися до музики у виконанні артистів  оркестру мешканців мікрорайону «Східний». Програма розпочнеться о 15 годині на бульварі Данила Галицького.

Кошти, виручені під час концертів та інших заходів, будуть спрямовані на потреби наших захисників.

Долучайтесь до наших заходів, аби допомогти військовим, – і своїми благодійними внесками, і просто присутністю на концертах та інших дійствах, адже це також підтримка! Тільки разом ми – сила, тільки коли ми діємо, працюємо, мріємо і досягаємо разом, стають можливими навіть найамбітніші цілі!