26.04.2024
Більшість українців не підтримують заборону на інформування про курс валют на табло фото https://konkurent.ua/publication/51385/u-lutsku-v-portsity-ta-uvanti-pratsuvali-nelegalni-obminniki-valut-foto/

Більшість українців не підтримують заборону на інформування про курс валют на табло

Більшість опитаних українців – 60% – не підтримують заборону НБУ на інформування небанківськими фінустановами про курси іноземних валют поза межами їх кас. Водночас 29% складно визначитися зі своєю позицією.

Такі результати онлайн-опитування, яке провів проєкт «Підтримка Громадської Ініціативи «За чесну та прозору митницю».

Як показали результати, 86% респондентів знають про подібну заборону НБУ для небанківських установ публікувати інформацію про курси валют.

Також опитування показало відсутність одностайності респондентів у підтримці кроку НБУ з послаблення офіційного курсу гривні до іноземних валют, оскільки: 43% не підтримало цей крок, а 34% заявили про його підтримку.

Окрім того, значна більшість респондентів – 74% – заявили про негативний вплив на їх підприємства від послаблення офіційного курсу гривні, у той час, як для 18% опитаних такий вплив виявився або дуже позитивним або позитивним.

Наслідками послаблення офіційного курсу гривні для респондентів стали: потреба підвищити ціни на власну продукцію, здорожчання імпортних складових для виробництва та зростання цін на перевезення, повідомляє Реанімаційний пакет реформ