26.04.2024
У Тернополі відновив роботу Дім ветерана Фото: https://suspilne.media/275442-u-ternopoli-dim-veterana-vidnovlue-robotu/

У Тернополі відновив роботу Дім ветерана

У Тернополі “Дім ветерана” відновлює роботу. Це простір для захисників України та їхніх сімей.

Наразі “Дім ветерана” спільно з київською громадською організацією “Veteran Hub” розпочали новий проєкт під назвою “Плюс плюс ++”.

“Простір “Плюс плюс ++” є для всіх захисників України, їхніх близьких, для родин загиблих наших героїв, для тих, в кого родичі безвісти зниклі, для тих, хто повернувся з полону, для родичів військовополонених. Разом зможемо пережити потрясіння війни легше. Тут будуть різні події, а також можна просто прийти, щоб отримати безкоштовні юридичні і психологічні послуги”, – каже Суспільному виконувачка обов’язків керівника “Дому ветерана” Ірина Драгущак.

Вона каже, військові та їхні родини можуть приходити в “Дім ветерана” щодня. Тут їм нададуть інформацію та необхідну допомогу.

“Тут буде відчинено з 15 до 19 години. Зазвичай, значно раніше відкривається і пізніше закривається, але з третьої до сьомої – точно робочі години простору”, – каже Ірина Драгущак.

“Дім ветерана” в Тернополі відкрили в грудні минулого року. Тут для ветеранів російсько-української війни та їхніх сімей є тренажерний зал, лекторій і місце для відпочинку та спілкування. На початку повномасштабної війни тренінги, семінари та навчання в “Домі ветерана” довелося припинити. Про це розповіла виконувачка обов’язків керівника Ірина Драгущак. За її словами, в приміщенні розгорнули волонтерський центр і шість місяців працювали лише для забезпечення армії.