26.04.2024
Неймовірна історія кохання біженців із Краматорська, які оселились в Тернополі

Неймовірна історія кохання біженців із Краматорська, які оселились в Тернополі

Історія Віталія та Дар’ї зворушує серця усіх українців, які дізнаються їхню історію
Подружжя з Краматорська переїхало до Тернополя аж в липні. Не могли наважитись на виїзд раніше, оскільки Дар’я має першу групу інвалідності по зору.
Жінка повністю втратила зір після того, як впала в кому під час кесаревого розтину.
Смерть дитини від першого шлюбу та втрата зору стали для неї важкими випробуваннями.
До всього, мама Дарії в скорому часі померла, і вона залишилась повністю сама.
Проте, знайомство з Віталієм, який став її чоловіком, його підтримка та любов повністю змінили життя Дарії.
Після евакуації з Краматорська, подружжя звернулося до Карітасу по гуманітарну допомогу. Тут вони потрапили під супровід кейс-менеджера проекту #NIN.
За підтримки міської ради, туристичної агенції Рід-Тур та благодійної організації @united_for_ukraine, Віталій та Дар’я отримали можливість виїхати на три місяці до Відня, де Дар’ї спробують повністю чи частково відновити зір. Поки триває процес налагодження контактів.
Також за співпраці з юристом проекту NIN @yarina.che Черняк Ірини подружжя отримало консультацію щодо можливості перетину кордону для Віталія та необхідний для цього документальний супровід.
І це ще не всі гарні новини цієї сім’ї. Вже в Тернополі вони дізналися, що незабаром стануть батьками
Сподіваємось, Дарія зможе не лише взяти на руки, а й побачити свою дитинку.
Такі історії, серед багатьох, які ми чуємо в стінах нашого осередку, дають велику надію. Бути свідками того, як люди долають труднощі, як вони стають сильнішими та зміцнюють власну віру, попри в пробування та, здавалось, безнадійне становище – дає кожному відчуття, що шляхи Господні маловідомі та незрозумілі і лише згодом, коли ми дивимось в минуле, розуміємо для чого нам давались різні випробування та яке велике значення мають ті люди, які трапляються на нашому шляху, підтримуючи, розуміючи, допомагаючи