26.04.2024
Українські пенсіонери, які потребують допомоги, можуть її отримати через соціальну платформу єДопомога

Українські пенсіонери, які потребують допомоги, можуть її отримати через соціальну платформу єДопомога

Щодо грошової допомоги від міжнародних організацій

Українські пенсіонери, які потребують допомоги, можуть її отримати через соціальну платформу єДопомога. Все не складно і будь-який користувач смартфону може все швидко оформити.
Тому звертаємось до рідних і близьких людей, які можуть допомогти старшим у подачі заявки.
Допоможіть, будь ласка🤝❤️
📍Алгоритм простий 📌
✔️Найлегше отримати IBAN через Приват24. Заходите у меню «Сервіси»,
звідти – у «Перекази”,
далі – «SWIFT»,
тоді – у «Реквізити» – “Інша валюта”.
Там і копіюєте (переписуєте) рахунок для подальшого подання за вимогою.
Немає Приват24?
Можна скористатись терміналом! Такі є у місті.
Наступний варіант – гаряча лінія 3700. Можна зв’язатись із консультантом та вирішити питання у телефонному режимі.
✔️Ощадбанк теж дозволяє онлайн отримати рахунок через додаток у телефоні. Якщо ж додатку немає, а телефон звичайний кнопковий, тільки тоді користувачам Ощаду слід іти до спеціаліста у відділення.
📲Для літніх людей дізнатись дані своїх карток онлайн, як правило, складно. Не всі вони впевнені користувачі ПК та не всі мають смартфони. Якщо ваші батьки, рідні, сусіди – пенсіонери чи люди з інвалідністю, не мають статусу внутрішньо-переміщеної особи і їм потрібні гроші – допоможіть їм дізнатись їхні реквізити і оформити заявку без участі у багатолюдних чергах.
‼️Також оформити допомогу можуть мешканці громади, які не мають банківську картку і отримують пенсію через “Укрпошту”.
Людям, які отримують пенсію чи соціальні виплати від Укрпошти листоношею, необов’язково звертатися в банк для реєстрації, стояти у чергах і чекати на відкриття карткового рахунку. Заявку на допомогу можна подати і без IBAN. Якщо людина користується інтернетом, може зробити це самостійно. Якщо ні доступу до мережі, ні смартфону у заявника немає, потрібно звернутись по допомогу до рідних чи близьких. Працівники пошти реєстрацію людей на отримання допомоги не проводять!
Надіслати заявку просто, перейшовши за посиланням. Коли ж черга дійде до розрахункового рахунку у форматі IBAN, клікнути на галочку «в мене немає банківського рахунку».
Далі – автоматично. Попередньо в заявці людина вказує свої паспортні дані та адресу проживання, і вони є ключовими при отриманні коштів, повідомляє ГУ Національної соціальної сервісної служби у Тернопільській області
Після цього допомога від ООН нараховується по принципу нарахування пенсії, тільки з поміткою «грошовий переказ» на найближче відділення Укрпошти. Коли гроші на ім’я отримувача надходять, працівники відділення сповіщають отримувача про переказ. Забрати гроші людина може за наявності паспорта на пошті або ж у себе вдома, скориставшись послугою доставки листоношею. Доставка цих коштів від Укрпошти є безкоштовною.
Шляхи отримання реквізитів для виплати ми описали вище, а саму заявку можна оформити тут.