26.04.2024
Що буде на сесії у міській раді? Огляд програмно-господарської частини порядку денного

Що буде на сесії у міській раді? Огляд програмно-господарської частини порядку денного

У п’ятницю, 5 березня відбудеться сесія Тернопільської міської ради. Серед проектів рішень – звіти керівників управлінь, зміни до бюджету, річні підсумки та доповіді про виконання програм розвитку минулого року.

Що там у бюджеті?

На розгляд сесії пропонується внести зміни до бюджету громади – затвердити доходи 79 327,07 тис грн. З них трохи більше ніж мільйон планують використати  на покращення прибережної частини Тернопільського ставу, за 2 мільйони – відремонтувати доріжку у парку «Національного відродження». А  за 1, 3  мільйони – влаштувати громадський туалет у парку «Здоров’я», а за 300 тисяч – зробити освітлення від підвісного моста до Надставної церкви у парку «Топільче». Детальніше про розподіл коштів для соціальної інфраструктури у додатку 5 .

Що зробила поліція минулого року?

Зі звіту начальників управління поліції Богдана Шевчука та Сергія Осадці кількість зареєстрованих заяв про кримінальні правопорушення зросла на 5,3%. Але зменшилась кількість грабежів на 47%,  Розкрито всі умисні вбивства (вбивство іноземця по вул. С.Будного та заступника директора ЗОШ №11)  та всі розбійні напади. “Як і в аналогічному періоді минулого року на території м. Тернополя не допущено фактів зґвалтувань” -йдеться у звіті поліції. За статистикою, в області поширюється наркоманія. Минулого року зареєстровано 277 випадків збуту та поширення наркотичних і психотропних речовин.

Найменування вулиці, сміттєсортувальна лінія та розсада квітів

Вулиці, що знаходиться у мікрорайоні №6  та називається “Проектна-1” хочуть присвоїти назву Михайла Цимбалістого українського військового, майора збройних сил, який був поранений снайпером у зоні ООС та помер 14 вересня 2019 року.

Згідно звіту щодо виконання Плану Стратегічного розвитку, минулого року відремонтували тротуари та пішохідні зони, на деяких вулицях знизили бордюри та облаштували тактильну плитку на пішохідних переходах, модернізували систему водопостачання. У селі Малашівці встановили сміттєсортувальну лінію. За належне утримання сміттєвого полігону відповідає інвестор ТОВ “ЕКО-ЛІДЕР Т”.

Також управління житлово-комунального господарства минулого року реконструювало котельні на вулиці Лесі Українки, Купчинського, Лемківській та бул.Просвіти. А ще, щоб підтримувати в належному стані навколишнє середовище- висадило розсади квітів на 192, 8 тисячі гривень.

Автобуси купили, а за житло забули 

“У 2020 році придбано ще 20 нових автобусів МАЗ до 21 автобуса МАN, які були придбані у 2019 році. На сьогоднішній день ці автобуси курсують за новою маршрутною мережею громадського транспорту, яка запроваджена з 25.05.2020 року. Придбані автобуси відповідають стандартам Євро-5 і екологічно безпечні. Автобуси марки «МАЗ 206» і МАN є низькопідлоговими та пристосовані для перевезення осіб з обмеженими можливостями та людей з інвалідністю”- вказано у звіті про виконання Стратегічного плану розвитку.

Немає збудованого житла для програми “Доступне житло”. “У 2020 році  із 135 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, мали житло: на праві власності 30, на праві користування 83, не мали житла 22. У 2018, 2019 та 2020 роках зроблені поточні ремонти квартир, трьом дітям сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, на суму 148,17 тис. грн.” –йдеться у пояснюючій записці до звіту.