26.04.2024
СБУ повідомила про підозру пособнику окупантів на Херсонщині

СБУ повідомила про підозру пособнику окупантів на Херсонщині

У Тернополі СБУ повідомила про підозру зраднику, який під час окупації Херсонщини здавав загарбникам патріотично налаштованих односельчан та забезпечував російських військових харчами і матеріальними ресурсами.

Слідчі спецслужби встановили, що 36-річний житель села Князе-Григорівка відразу після захоплення Каховського району окупаційними військами рф пішов на співпрацю з представниками держави-агресора та умисно надавав допомогу ворогу.

З перших днів окупації він допомагав загарбникам у вирішенні питань щодо забезпечення бойовиків житлом та харчуванням. Зрадник вказував окупантам на патріотично налаштованих мешканців села, передусім родичів українських військовослужбовців, учасників АТО і ООС, з метою примусового вилучення в них транспортних засобів для потреб російських військ.

Фактично, він сприяв окупантам у грабунку мирного населення, що пояснював оточуючим власними політико-ідеологічними мотивами.

Наразі зрадник переховується від правосуддя на тимчасово не підконтрольній українській владі території. Йому заочно повідомлено про підозру за ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Викриття та документування протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури, повідомляє сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області