26.04.2024
Міського голову Тернополя визнали невинним у вчиненні адміністративного правопорушення Фото:https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fsuspilne.media%2F448551-sud-u-spravi-miskogo-golovi-ternopola-so-vidomo%2F&psig=AOvVaw3RmdE_kVwFNlcAaU9AEzh6&ust=1681923042621000&source=images&cd=vfe&ved=2ahUKEwj-rZ3d8bP-AhWIyyoKHdVUDXoQjRx6BAgAEA0

Міського голову Тернополя визнали невинним у вчиненні адміністративного правопорушення

Суддя Ірина Марциновська завершила читати рішення суду у справі щодо преміювання міського голови Тернополя Сергія Надала. 

За словами судді, дану справу варто закрити, керуючись тим, що не має складу адміністративного правопорушення.

Дане рішення може бути оскаржене протягом 10-ти днів в апеляційному суді.

Суддя постановила закрити провадження щодо міського голови Сергія Надала про адміністративні порушення. Його звинувачували у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів під час преміювання. Про це повідомила суддя Ірина Марциновська.

Провадження закрили за частиною 1 та 2 статті 127-7 Кодексу про адміністративні правопорушення у зв’язку із відсутністю складу адміністративних порушень.

Нагадаємо, протокол склало Нацагентство з питань запобігання корупції. Сергій Надал сказав, що провину не визнає, а копії протоколів, які склало НАЗК, не отримував. Щодо преміювання, то міський голова каже, що премії призначає спеціальна комісія. Прокурорка просила суд визнати Сергія Надала винним та призначити йому штраф 6 800 гривень. Оскаржити рішення судді прокурорка не може.