26.04.2024
На Тернопільщині розпочав роботу вакцинальний автобус Фото:https://www.facebook.com/centrCDC/posts/pfbid0jjshxNPRgRwbQeESKji3p1nF1rNzHGrTyMD2VY2cPdNYzDRgE96bbQMVfW7aEeP1l

На Тернопільщині розпочав роботу вакцинальний автобус

На Тернопільщині розпочав свою роботу вакцинальний автобус, який нещодавно був переданий Міністерство охорони здоров’я України для підсилення роботи ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профiлактики хвороб МОЗ України» у проведенні вакцинальної кампанії проти COVID-19 та рутинної імунізації під час воєнного стану.

Про це повідомили в Тернопільському обласному центрі контролю та профiлактики хвороб МОЗ України.

Вперше команда здійснила візит до Золотниківської громади.  Вакцинальний автобус доставив мешканців сіл Котузів, Гвардійськ, Сапова, Гайворонка та Вишнівчик до фельдшерського пункту села Зарваниця, де облаштовано тимчасовий пункт вакцинації.  Мешканці громади безоплатно перевіряли рівень цукру у крові, вимірювали артеріальний тиск, робили загальний аналіз крові та кардіограму за допомогою телемедичного обладнання. Окрім того, охочі безкоштовно отримали щеплення від коронавірусу, від дифтерії і правця.

Додамо, МОЗ України передало до ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профiлактики хвороб МОЗ України» 4 автобуси Ankai, для проведення вакцинальної кампанії проти COVID-19 та рутинної імунізації під час війни. Їх використовуватимуть для забезпечення більш легкого та швидшого доступу до щеплення проти вакцинокерованих хвороб вразливим групам населення, маломобільним людям, внутрішньо переміщеним особам, людям похилого віку, а також тим, хто проживає у віддалених та важкодоступних районах.