27.04.2024
Тернопіль не вводитиме локдаун вихідного дня, але злісні порушники «митимуть ложки у відрі»

Тернопіль не вводитиме локдаун вихідного дня, але злісні порушники «митимуть ложки у відрі»

У Тернополі не будуть вводити карантин вихідного дня. Але злісним порушникам можуть відключити воду.

– У Тернополі не будуть вводитись додаткові обмеження у зв’язку з прийнятим рішенням уряду про «карантин вихідного дня», – сьогодні  повідомив міський голова Сергій Надал.

Він додав, що такому рішенню передували консультації міської влади з економістами, медиками, бізнесом. За словами Сергія Надала, на думку медиків Тернополя запровадження карантину у вихідні не вплине суттєво на зменшення  захворюваності.

Разом з тим, найбільш зважений аргумент стосується консультацій з бізнесом. Очевидно в контексті, що наради відбувалися з ресторанним бізнесом, де власниками є впливові політичні особи. Та й, власне, Тернопіль славиться своїми закладами громадського харчування.

– Якщо такі обмеження ввести, це поставить під загрозу або навіть знищить економіку міста. Оскільки більшість суб’єктів господарювання просто перестануть працювати. На вихідні дні люди мають більшу суму виторгу, за рахунок чого можуть утримувати свої заклади, утримувати найманих працівників. Це означає, що половина тернополян втратить роботу, а місто втратить надходження, – наголосив міський голова.

Разом з тим Сергій Надал закликав власників тернопільських кафе і ресторанів, аби їхні заклади не працювали довше десятої вечора. А також, облаштовували необхідні умови щодо дотримання дистанцій між відвідувачами закладів та, звісно, масковий режим.

Також сьогодні свій брифінг провів начальник Головного управління НПУ в Тернопільській області Олександр Богомол. Він заявив, що поліція теж вела консультації з тернопільською мерією.

– Будемо перевіряти ті об’єкти, які мають обмеження. Обов’язково в нічну пору, бо в нас є деякі «хулігани»-заклади, які працюють і вночі, де велике скупчення людей… Є рішення міської влади, яка пішла нам на зустріч. Щодо злісних порушників будуть прийматися кардинально інші рішення. А це ненадання відповідних послуг з водопостачання. Відключать воду, будуть мити стакани і ложки у відрі. Подивимось, хто до них захоче прийти.

Довідково:

На засіданні 11 листопада Кабінет Міністрів ухвалив рішення про скасування адаптивного карантину і запровадив в Україні загальний карантин з “локдауном вихідного дня”. Обмеження попередньо триватимуть до 30 листопада.

Мери міст Львова, Рівного та Черкас теж заявили, що місцева влада не вводитиме обмеження «карантину вихідного дня».