27.04.2024
Священники з Тернопільщини доставили військовим 4 евакуаційних автомобілі

Священники з Тернопільщини доставили військовим 4 евакуаційних автомобілі

Цими днями священнослужителі Тернопільсько-Зборівської архиєпархії вчергове здійснили духовну місію у зоні бойових дій. Отець Роман Дутчак, отець Тарас Зрайчик та отець Олександр Фарилюк разом з мирянами Яковом Дуткою і Володимиром Захарківим відвідали військовослужбовців та для полегшення виконання завдань передали чотири евакуаційних авто.

«Основною ціллю подорожі був духовний провід військових, уділення Святих Таїнств Покаяння та Євхаристії, якими дуже дорожать наші оборонці, – розповідає о. Роман Дутчак. – Загалом впродовж місії група подолала більше 3000 км., відвідавши дотичні до військових дій територій на Запоріжському, Донецькому і Харківському напрямках».

Отець висловлює подяку жертводавцям, без яких було б важко реалізувати місії: парафії з м. Нолі та отцю Максиму Колодчаку, парафіям з м. Тернопіль Архикатедральному Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, святого Пантелеймона Цілителя, Всіх Святих Українського народу. Також мирянам, які пожертвували свою лепту для наближення перемоги та миру в Україні: Павлу Коломійцю, Марії Дутчак, Тетяні Шкробот, Віталію Глушок та Олі Камінській (ПРАТ «ЦУМАНЬ»), повідомляє пресслужба архиєпархії.