05.07.2024
На Тернопільщині двох жителів викрили на крадіжці гуманітарної допомоги на 367 тис. грн Фото пресслужби прокуратури

На Тернопільщині двох жителів викрили на крадіжці гуманітарної допомоги на 367 тис. грн

Двох мешканців Тернопільщини викрили на привласненні гуманітарної допомоги. Всього, за підрахунками слідства, вони заволоділи товарами, надісланими з Польщі, на 367 тис. грн. У разі доведення вини їм загрожує до восьми років тюрми.

Як встановило слідство, директор одного із товариств Шумщини разом із знайомою організував у власних складах сортування гуманітарної допомоги з-за кордону.

Українка, яка мешкала в Польщі, довіряючи цим особам, передавала їм харчі, одяг, взуття, лікарські засоби та засоби особистої гігієни, які призначалися для Шумської громади.

Шахраї обіцяли сортувати ці товари та відправити їх до вказаного у деклараціях місця призначення, але насправді цього не зробили. Всього вони привласнили товарів на 367 тис. грн.

«Також підозрювані привласнили й незаконно зберігали велику кількість нарковмісних лікарських засобів з переданої гуманітарної допомоги, у зв’язку з чим їх дії додатково кваліфіковано за ч. 3 ст. 309 КК України», – йдеться у повідомленні.

Зловмисникам вже повідомили про підозри за ч.3 ст. 190 ККУ (шахрайство), яка передбачає від трьох до восьми років ув’язнення.