05.05.2024
Перспективи розвитку культури у Зборівській територіальній громаді

Перспективи розвитку культури у Зборівській територіальній громаді

У Зборівській громаді відбулася діалогова зустріч на тему “Перспективи розвитку культури у Зборівській територіальній громаді”.
Під час зустрічі жителі громади разом із представниками органів влади, активістами, молоддю, працівниками бібліотечної сфери обговорили виклики у сфері культури та свої особисті бачення їх подолання.
📎Зокрема, серед викликів учасники діалогу називали брак фінансування сфери, військовий стан, погану матеріально-технічну базу, зменшення відвідувачів заходів.
В ході діалогу вдалось знайти чимало рішень для подолання цих факторів. У групах учасники пропрацювали ідеї вирішення проблем. Наприклад: співпрацю з освітою, нові формати літературних заходів, налагодження співпраці з владою, роботу з молодіжною радою, організацію заходів з майстер-класами, купівлю власного транспорту для здійснення виїзних заходів.
Свою думку під час обговорення висловив учасник діалогу Ігор Булавський, директор Зборівської дитячої музичної школи:
– Турбує питання кадрів. Робимо багато, але робили б ще більше, якби у культуру приходило більше кадрів, молодих та креативних. Тому, я вважаю, треба аби освітня сфера допомагала з цим питанням, аби випускники мали уявлення, що це потрібна, цікава та перспективна сфера. Культура має провідну роль у розвитку свідомості українців.
За результатом діалогу групами прийнято рішення ініціювати створення у громаді Стратегії розвитку культури.
Координатором проєкту в області є Леся Голояд
Проєкт реалізується в рамках програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.