06.05.2024
На Тернопіллі навчатимуть на операторів дронів Фото:https://www.facebook.com/oda.te.gov.ua/posts/pfbid02WyeyfhQesVp272Xj5TfjMnTUsZvjLkFQeGY9FKgNjP72fYhrM5GZaxMzTt4okSeEl

На Тернопіллі навчатимуть на операторів дронів

На Тернопільщині навчатимуть новій професії – «оператор наземних засобів керування безпілотним літальним апаратом (дроном)».  Навчально-практичний центр відкрили на базі Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою. Триватиме навчання від півтора місяця до трьох років, розповідають у Тернопільській ОВА.

Раніше подібна професія була лише у вищих навчальних закладах авіаційного спрямування, відтепер і в професійній школі. З вересня коледж отримає 30 державних місць для цієї професії.

А вже зараз на базі навчального закладу відкриті курси для охочих навчитися керувати дроном. Слухачі курсу отримають, як теоретичні, так і практичні знання. Навчання проводитимуть четверо висококваліфікованих фахівців.

Функціонал безпілотників досить широкий, вони застосовуються в сільському та лісовому господарстві, в археології та будівництві, а зараз і на полі бою.