24.04.2024
Тернополянин Дмитро Підручний фінішував п’ятим у спринті на чемпіонаті світу з біатлону

Тернополянин Дмитро Підручний фінішував п’ятим у спринті на чемпіонаті світу з біатлону

Третій змагальний день чемпіонату світу з біатлону продовжив програму особистих гонок. Уперше за медалі світової першості в Обергофі змагалися чоловіки, які мали пробігти 10-кілометрову спринтерську гонку. Як повідомляє «Суспільне. Спорт», до останнього проведення цього старту було під питанням. Усе через те, що з самого ранку на Обергоф опустився туман, через який видимість на біатлонному стадіоні була обмежена. Організатори вирішили провести пристрілку, після чого мали ухвалити рішення. І зрештою за п’ять хвилин до старту все-таки було вирішено проводити гонку.
Україна у цій гонці була представлена чотирма біатлоністами: Артем Прима та Богдан Цимбал, тернополянин Дмитро Підручний та Антон Дудченко, який зараз теж представляє Тернопіль.
Найкращий результат серед українців у гонці вдалося показати Дмитру Підручному, який зміг стати єдиним не норвежцем у топ-6 цієї гонки. Підручний, який проводив перший особистий старт на найвищому рівні у сезоні 2022/23, зміг закрити усі мішені на обох вогневих рубежах – став одним із шести атлетів, хто зробив це.
Після другої стрільби Підручний вийшов на шостому місці у довольній щільній конкуренції, але завдяки сильному останньому колу зміг відіграти одну позицію і зрештою фінішував п’ятим. Відставання від переможця на фініші у Підручного склало 53 секунди, а до медалі – 14 секунд. У переслідуванні Підручний стартуватиме п’ятим.
Крім Дмитра у топ-6 фінішували лише норвежці. На подіумі – Йоганнес Бьо, Тарьєй Бьо та Штурла Легрейд. У топ-6 також Йоганнес Дале (четвертий) та Велте Крістіансен (шостий).
Чемпіоном світу став Йоганнес Бьо, який стартував першим у гонці і його результат одразу став недосяжним для інших. У Йоганнеса була одна хиба на лежці, але найкраща швидкість на дистанції, особливо на останньому колі. «Срібло» здобув Тарьєй Бьо, старший брат Йоганнеса, який з нулем програв 15 секунд. А «бронзу» виграв Штурла Легрейд, який з одним промахом відстав від переможця, на 40 секунд.
У топ-10 також фінішували латвієць Андрейс Расторгуєвс, німець Йоганнес Кюн та французи Кантен Фійон Майє та Антонен Гігонна.
Другий найкращий результат серед українців показав Антон Дудченко – фінішував 21-м з одним промахом. На виході з другої стрільби Дудченко був 14-м, але не зміг втримати швидкість на останньому колі і програв сім позицій.
У Богдана Цимбала теж одне коло штрафу, він показав 29-й результат – відстав на 15 секунд від Дудченка. А Артем Прима з двома колами штрафу закінчив гонку на 44-му місці.
За швидкісними показниками у гонці найшвидшим серед українців був Дмитро Підручний, який програв 1 хвилину 16 секунд Йоганнесу Бьо. Усі інші українці пробігли в одному темпі, програли Підручному 40 секунд за гонку.
Чемпіонат світу з біатлону: чоловіки, спринт
Йоганнес Бьо (Норвегія, 1+0) 23:21.7
Тарьєй Бьо (Норвегія, 0+0) +14.8
Штурла Легрейд (Норвегія, 0+1) +39.9
Йоганнес Дале (Норвегія, 0+1) +43.6
Дмитро Підручний (Україна, 0+0) +53.4
Ветле Крістіансен (Норвегія, 0+1) +59.7
21. Антон Дудченко (0+1) +1:53.7
29. Богдан Цимбал (1+0) +2:08.4
44. Артем Прима (0+2) +2:37.1