24.04.2024
Тернопільщину відвідає Глава УГКЦ Святослав Шевчук Фото:https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.vaticannews.va%2Fuk%2Fchurch%2Fnews%2F2022-07%2Fsvyatoslav-shevchuk-pro-ugkc-buty-z-narodom-govoryty-pravdu.html&psig=AOvVaw1sdlpasuZjHR1hvtGQJVf_&ust=1674895105513000&source=images&cd=vfe&ved=0CBAQjRxqFwoTCMDk3smt5_wCFQAAAAAdAAAAABAE

Тернопільщину відвідає Глава УГКЦ Святослав Шевчук

На Тернопільщину завітає Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав.

Зокрема, 3 лютого у Тернополі Отець і Глава УГКЦ зустрінеться зі студентами та викладачами Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського.

Початок зустрічі о 15:30 годині в актовій залі. Попередній запис на зустріч є обов’язковим, наголосили у ТНМУ

4 лютого глава УГКЦ блаженніший Святослав освятить Ювілейний Хрест, збудований в рік 500-ліття Чорткова та 30-ти ліття парафії місцевого Катедрального Собору.

Ювілейний Хрест – основний композиційний елемент вхідної частини до комплексу храму, інформують Тернополяни.

Автором проекту став знаний Львівський архітектор родом із Чортківщини – Михайло Федик.

Створюючи концепцію Ювілейного Хреста він хотів наголосити на важливості пошанування наших воїнів: бійців УГА, Січових Стрільців і також цілого пантеону сучасних Героїв, які щоденно платять своїм життям за нашу незалежність.

Тож, архітектурно-містобудівне середовище центральної частини міста, тривожний час воєнного стану, пам’ять про багатовікову боротьбу нашого народу за незалежність і передовсім – життєдайна сутність Христового Воскресіння – все це спонукало до прийняття неординарного архітектурно-художнього рішення – встановлення Ювілейного Хреста.