24.04.2024
В “Перемозі” відкрили резиденцію “Додому на Різдво” фото Тернопільський обласний краєзнавчий музей

В “Перемозі” відкрили резиденцію “Додому на Різдво”

Напередодні Різдва в Українському Народному Домі “Перемога” була відкрита Мистецька резиденція “Додому на Різдво “. Давно у холлі не було так людно. Окрасою була Різдвяна атрибутика – “Дідухи”, “Павуки”, “Шопки” та картини, мистецькі композиції тощо. Перелив світла, гучна коляда, неймовірна енергетика, святковий дух Різдва дав можливість потрапити у казку…
На заході представлено багато тематичних розділів, які органічно доповнювали різдвяну виставку. На різних локаціях проводилися майстер-класи з виготовлення ялинкових прикрас, Різдвяних свічок та зав’язування української хустки.
Про звичаї, традиції які пов’язані із хустиною розповідала і проводила майстер-клас по хусткуванню завідувачка відділу науково-просвітницької роботи Тернопільського обласного краєзнавчого музею Оксана Гулик.
Організація таких заходів під час війни піднімає дух, не дає забути нашу культуру, звичаї та традиції. І у такий важкий час дарує людям різдвяний настрій…
І звичайно слова вдячності линуть воїнам ЗСУ, які захищають нашу Батьківщину від російського ворога. Завдяки їм українці мають можливість радіти Різдву, зібратися разом з родиною вдома за спільною молитвою та вірою у Перемогу.