24.04.2024
Бережанська громада налагоджує партнерство з іспанським муніципалітетом

Бережанська громада налагоджує партнерство з іспанським муніципалітетом

Українські громади продовжують знаходити міжнародних партнерів за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Днями відбулася перша онлайн-зустріч між представниками іспанського муніципалітету Сафра та Бережанської територіальної громади Тернопільської області
У муніципалітеті Сафра активно розвивають туризм та сільське господарство. Вже багато років у місті працюють підприємства з переробки сільськогосподарської продукції та легкої промисловості. Чимало уваги в іспанському місті приділяють розвитку культури, в них діє два музеї, відбувають різні виставки та події.
 «Є два великих ярмарки, які проходять в місті Сафра, зокрема це щорічний міжнародний ярмарок сільського господарства. Це масштабна та важлива подія, яку відвідує близько 1 млн. людей кожного року, а свою продукцію та діяльність презентують 600 різних корпорацій у сфері сільського господарства. Культура, торгівля та сільське господарство – основні напрямки, які ми можемо спільно розвивати з Бережанською територіальною громадою», – зазначив мер муніципалітету Сафра Хосе Карлос Контерас Астуріано.
Голова Бережанської територіальної громади Ростислав Бортник розповів іспанським колегам про українську громаду.
 «Ми прагнемо разом з іспанським муніципалітетом Сафра напрацьовувати та реалізувати партнерські проєкти. Зокрема це може стосуватися сільського господарства, відновлювальних джерел енергії, сортування сміття та інших напрямків. Цікавими можуть бути проєкти, що фінансуватимуться за кошти міжнародних фондів, які діють в Європейському Союзі та зможуть зміцнити наші взаємовідносини. Дякуємо за можливість презентувати нашу громаду та знайти міжнародних партнерів, які дозволять реалізовувати проєкти задля спільного розвитку», – наголосив Ростислав Бортник.