24.04.2024
У Тернополі вшанування кращих спортсменів-легкоатлетів та тренерів

У Тернополі вшанування кращих спортсменів-легкоатлетів та тренерів

Підсумкове урочисте засідання Федерації легкої атлетики Тернопільської області відбулось напередодні Нового року. На заході, який проходив у бізнес-центрі К15, зібрались кращі спортсмени та тренери краю з легкої атлетики для підбиття підсумків року, що минає, та вже традиційної презентації легкоатлетичного календаря на 2023 рік. Урочиста частина зібрання розпочалась із вступного слова голови ГО «Федерація легкої атлетики Тернопільської області» Валерія Єднака.

Під час виступу очільник федерації запропонував присутнім вшанувати хвилиною мовчання пам’ять загиблих воїнів Збройних сил України, а також колег-тренерів Валерія Большакова і Надію Хацкальову, які нещодавно відійшли у вічність.

Вітав учасників та гостей зібрання начальник управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської ОДА Андрій Човган, який підкреслив, що, незважаючи на важкий рік, наші спортсмени-легкоатлети показали хороші результати, встановили нові рекорди і надалі продовжують піднімати прапор області та України на нові вершини престижних світових спортивних форумів. «Вітаю Федерацію, тренерів та спортсменів із завершенням непростого та все таки успішного спортивного року, впевнений, що наступний рік принесе нам ще більше спортивних перемог, а що найголовніше – головну перемогу, перемогу для України!», – наголосив Андрій Човган.

Подяками від Тернопільської обласної державної адміністрації були відзначені тренери Володимир Дуда та Ольга Стефанишина, голова легкоатлетичної Федерації області Валерій Єднак. Грамотами від управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської ОДА нагороджені Михайло Васірук, Володимир Небельський, Леонід Дахновський, Валерій Єднак. Подяки від Тернопільської міської ради отримали тренери Іван Панасюк та Галина Шмуляєва, а від Федерації легкої атлетики України – Богдан Дуда, Володимир Дуда, Ольга Стефанишина, Дмитро Легоньков.

За традицією, на зібранні відбулось відзначення кращих спортсменів-легкоатлетів області за рік, що минає, та тренерів. Серед дорослих звання «Кращий легкоатлет Тернопільської області 2022 року» здобули серед чоловіків Олександр ХОМА та серед жінок Наталія СТРЕБКОВА. Серед серед молоді та юніорів відзнаки кращих отримали Віктор ГНАТІВ та Тетяна КОГУТ. Серед юнаків кращими легкоатлетами області стали Ольга ПРАВЕЦЬКА та Олексій НАВРОЦЬКИЙ.

Почесне звання «Кращий тренер Тернопільської області з легкої атлетики у 2022 році» отримали Богдан ДУДА (1 місце), Володимир ДУДА (2 місце) та Михайло ВАСІРУК (3 місце).

Кращими тренерами Тернопільської області серед ДЮСШ у 2022 році стали:1 місце – Ольга СТЕФАНИШИНА; 2 місце – Євген КАРМЕЛЮК; 3 місце – Володимир НЕБЕЛЬСЬКИЙ.

За ще однією традицію таких підсумкових легкоатлетичних зібрань відбулось оголошення рекордів Тернопільської області з легкої атлетики за 2022 рік та вшанування спортсменів, які їх встановили. Цього року такими рекордсменами були Наталія СТРЕБКОВА серед жінок у бігу на 3000 метрів з перешкодами з результатом 09:24:54 (РЕКОРД УКРАЇНИ); серед юніорок до 20 років – Тетяна КОГУТ – біг на 3000 метрів з перешкодами — 10:19:54; серед дівчат до 16 років – Наталія БУЧИНСЬКА у метанні диска (1 кг) з результатом 29,57 м та Ірина ІГНАТОВА у потрійному стрибку з результатом 9,64 м.

Окрім цього, кращі тренери та спортсмени були нагороджені грошовими преміями від Клубу Легонькових, елементами екіпірування від Федерації легкої атлетики України, корисними смаколиками від Фермерське господарство «Гадз», квітами від Квітковий маркет «КвітоЦентр», напоями від ТМ Мінеральна вода «Вишнівецька».

Завітав на зібрання і перший заступник голови місцевого осередку НОК України в Тернопільській області Віталій ІГНАТЕНКО, аби привітати стипендіата НОК України Олександра ХОМУ зі званням «КРАЩОГО ЛЕГКОАТЛЕТА ОБЛАСТІ У 2022 РОЦІ». Віталій Ігнатенко вручив Олександрові відзнаку НОК України, а президенту ФЛАТО Валерію ЄДНАКУ, начальнику управління молоді, спорту та іміджевих проєктів ОДА Андрію ЧОВГАНУ та начальнику управління розвитку спорту та фізичної культури Тернопільської міської ради Миколі КРУТЮ подарував колекційні монети із символікою Олімпійських Ігор!

«Щиро вдячні спортсменам, тренерам та нашим найкращим партнерам за підтримку та допомогу в організації цього свята!!!», – ідеться на сторінці Федерації легкої атлетики Тернопільської області у соцмережах.