26.04.2024
Мінцифри запустило програму «єОселя» в «Дії» Фото:https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fbiz.nv.ua%2Fukr%2Feconomics%2Fdostupna-ipoteka-hto-y-koli-otrimaye-kredit-pid-3-na-20-rokiv-novini-ukrajini-50261245.html&psig=AOvVaw2wBkUz1XXXC-7IMuUnrkOd&ust=1671781354532000&source=images&cd=vfe&ved=0CA8QjRxqFwoTCIirsfLdjPwCFQAAAAAdAAAAABAD

Мінцифри запустило програму «єОселя» в «Дії»

Міністерство цифрової інформації запустило програму «єОселя» в застосунку «Дія».

Про це повідомив  очільник відомства Михайло Федоров.

Програма наразі доступна для захисників і їхніх сімей, а також для педагогів та науковців. Вони зможуть отримати пільговий кредит на житло від держави.

Програма «єОселя»

Це державна пільгова іпотека від держави зі ставкою 3%.

На першому етапі послуга доступна для військовослужбовців за контрактом, захисників України, силовиків та членів їхніх сімей, а також медиків, педагогів, науковців, які працюють у державному та комунальному секторах.

Отримати пільговий кредит під 3% на 20 років з початковим внеском у розмірі 20% для купівлі житла можуть військовослужбовці, працівники сектору безпеки і оборони, медики, вчителі та педагогічні працівники, науковці.

До участі в програмі можуть приєднатися громадяни України віком від 18 до 70 років, платоспроможні, які не мають житла або володіють нерухомістю менше 52,5 кв.м (додатково 21 кв. м на кожного наступного члена сім’ї) і не перебувають під санкціями.

Українці, які відповідають вимогам програми, можуть подати заявку на участь в програмі в «Дії» й отримати кредит на купівлю житла. Скористатися послугою можна в кілька кліків, майже всі дані для заявки підтягнуться з реєстрів.

На першому етапі до програми «єОселя» залучені п’ять банків — Ощадбанк, ПриватБанк, Глобус Банк, Укргазбанк, Sky Bank. Далі банки-учасники додаватимуться.