24.04.2024
Ті, хто складали графіки відключень світла, понесуть покарання – Міненерго Фото:https://www.stopcor.org/ukr/section-suspilstvo/news-ukrenergo-obmezhit-postachannya-elektroenergii-v-mistah-ukraini-grafik-vidklyuchennya-svitla-20-10-2022.html

Ті, хто складали графіки відключень світла, понесуть покарання – Міненерго

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що обленерго понесуть персональну відповідальність за недотримання графіків відключення електроенергії.

Про це повідомили у пресслужбі Міненерго.

За словами міністра, протягом минулого тижня українці жалілися на недотримання графіків відключень та несправедливість у черговості відключень світла. Кількість таких скарг зросла вдвічі.

«І аналіз, який Міненерго провело спільно з НКРЕКП та Держенергонаглядом, свідчить, що невдоволення громадян обґрунтоване. Серед регіонів, по яких надходить найбільше скарг – Київ, Київська область, Полтава і Львів», – пояснив Галущенко.

Глава Міненерго додав, що обленерго повинні забезпечити, щоб усі споживачі перебували в рівних умовах під час відключень світла.

«Якщо будуть встановлені факти зловживань, керівники компаній будуть нести персональну відповідальність», – пообіцяв міністр.

У той же час прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав обленерго мінімізувати нерівномірне відключення споживачів та пояснити українцям, чому деякі будинки не відключають.

«Недопустимо, щоб в одних будинках не було світла по 20-30 годин, а інколи по 40 годин, тоді як інші залишаються зі світлом цілодобово. Це питання справедливості», – заявив очільник уряду.

Шмигаль пояснив, що «при дефіциті в системі в 30%… для населення в кожній області залишається 50-60% на покриття потреб», і цього достатньо, щоб світло вмикали принаймні на 5 – 6 годин на день.