25.04.2024
Як частина Чорткова завжди має водопостачання, навіть коли відключена електроенергія фото Чортківська міська рада

Як частина Чорткова завжди має водопостачання, навіть коли відключена електроенергія

Водопостачання найбільшого мікрорайону Чорткова – Кадуба, у якому проживає понад десять тисяч людей, не припинялось ні на мить навіть тоді, коли електроенергії не було годинами. Це стало можливим завдяки придбаному на початку минулого року дизельного генератора потужністю 80 кВт, котрий забезпечує роботу насосів, що постачають воду на весь мікрорайон.
Як розповів начальник КП Чортків водоканал Віктор Гордієнко, щоб забезпечити роботу насосної станції “Хлораторна”, коли немає електроенергії, генератору необхідно орієнтовно 13-14 літрів дизельного палива в годину.
За час, відколи його встановили, генератор напрацював вже понад двісті мотогодин. Бюджету громади резервне живлення насосної станції обходиться доволі дорого, втім це і є ціна комфорту. Адже генератор забезпечує водопостачанням всі вулиці, що вище Монастирської та весь мікрорайон Кадуб, повідомляє Чортківська міська рада на своїй сторінці у Фейсбук.
Також зауважимо, що безперебійна подача води у систему надзвичайно важлива ще як мінімум через одну причину. Йдеться про безпеку. У випадку пожежі часто відсутнє електропостачання не дозволяє рятувальникам підключитись до пожежних гідрантів. Адже немає світла – немає води у гідранті. А в таких ситуаціях кожна секунда на вагу золота.
Нагадаємо, що проект «Реконструкція схем електричних мереж РП-04, кВт ТП-363 з підключенням мобільної гарантованої системи безперебійного електропостачання насосної станції «Хлораторна» вартував 820 219 грн. 555 985 грн вдалось отримати завдяки державній субвенції на соціально-економічний розвиток, а 264 234 грн дофінансували за рахунок коштів платників податків громади.