24.04.2024
В Україні 7 тисяч зниклих безвісти військових − Міноборони Фото:https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3526568-ponad-7000-ukrainskih-vijskovih-znikli-bezvisti-upovnovazenij.html

В Україні 7 тисяч зниклих безвісти військових − Міноборони

Родичам та близьким зниклих безвісти військовослужбовців, яких на сьогодні близько 7 тисяч, не варто самостійно займатися пошуками через соцмережі, заявила в ефірі телемарафону заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Це може зашкодити військовим, якщо вони перебувають в полоні абощо, пише bbc.

За її словами, оголошення в соцмережах з фото військового у формі та з персональними даними може викрити цю людину, якщо вона переховується на окупованих територіях в цивільному і шукає спосіб повернутися додому.

«Якщо вже тривають перемовини щодо повернення, то привернення уваги до конкретної людини може або загальмувати ці перемовини, або ускладнити», − зауважила заступниця голови міноборони.

Тому в таких ситуаціях Маляр радить покладатися лише на державу, дані слід повідомляти в координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, який діє при ГУР.