24.04.2024
Чортків готовий дати відсіч кремлівським окупантам

Чортків готовий дати відсіч кремлівським окупантам

Останніми днями війська російської федерації цинічно та масово обстрілювали ракетами та ударними дронами об’єкти критичної інфраструктури України. Значних пошкоджень зазнали багато електричних підстанцій, що спричинило перебої з електропостачанням по всій країні. Наразі ситуація стабілізувалась, втім варто бути готовими до повторних атак московитів на енергетичну систему. Що для цього робимо?- запитує Чортківська міська рада і відповідає:”На позачерговому засіданні виконавчого комітету Чортківської міської ради передбачили кошти (50 тис. грн) у бюджеті громади на придбання ще двох джерел безперебійного живлення. Вони будуть під’єднані до сирен оповіщення про повітряну тривогу, що розташовані на будівлі школи №5 та на будівлі автобусної станції. У разі вимкнення електроенергії джерело безперебійного живлення забезпечить роботу сирени, що дозволить вчасно попередити людей про можливу загрозу обстрілів.
Очікуємо поставку цих двох джерел безперебійного живлення орієнтовно за 2-3 тижні.
Ще запланували придбання трьохфазного дизельного генератора на 26 кВт (437 тис. грн), який задіюватимуть для забезпечення живлення об’єктів критичної інфраструктури і, звичайно, потреб системи оповіщення.
Зауважимо, що генераторами також забезпечена Чортківська міська рада та насосна станція «Хлораторна», де також встановлені сирени/гучномовці оповіщення про повітряну тривогу чи іншу небезпеку. Тож фактично усі райони міста навіть у випадку відсутності електроенергії чутиме сирену”,- повідомляє Чортківська міська рада.