24.04.2024
Пацієнтам чортківської лікарні роблять безкоштовно комп’ютерну томографію

Пацієнтам чортківської лікарні роблять безкоштовно комп’ютерну томографію

У приймально-діагностичному відділенні Чортківської центральної міської лікарні працює надсучасний комп’ютерний томограф SOMATOM go.TOP (64 зрізи) виробника SIЕMENS вартістю 18,4 млн грн. Всім пацієнтам, котрі проходять лікування у стаціонарі та потребують цього дослідження – роблять його абсолютно безкоштовно. Про це повідомляє Чортківська міська рада.
Щодня КТ проходять до двох десятків пацієнтів. Даний комп’ютерний томограф забезпечує високу якість досліджень для будь-якої категорії пацієнтів – незалежно від важкості клінічного завдання. Завдяки вмонтованій 2D-камері пацієнт перебуває у постійному полі зору лікаря, що дозволяє помітити будь-який рух і забезпечити правильне проведення обстеження. Також важливо, що, працюючи із даним КТ, лікар може проводити більшу частину часу з пацієнтом – це робить дослідження більш комфортним для нього.
У середньому за день 15 людей проходить обстеження на комп’ютерному томографі, найчастіше направляють із неврологічного відділення. Інформація, котру отримають лікарі, допомагає призначати правильне лікування пацієнтам.
Влітку спеціалісти лікарні навчались правильно та оперативно працювати на даному томографі у знаного в Україні лікаря та консультанта з використання медтехніки Маріо Алі Таха. Досвід для наших спеціалістів був дуже цінний, оскільки працює із медтехнікою різних видів пан Маріо вже понад 10 років, а його загальний медичний стаж – 22 роки.