24.04.2024
Європейський Союз розпочинає всеукраїнську комунікаційну кампанію «Разом ми – Європа»

Європейський Союз розпочинає всеукраїнську комунікаційну кампанію «Разом ми – Європа»

21 серпня стартувала всеукраїнська комунікаційна кампанія Європейського Союзу «Разом ми –  Європа». Її мета – поінформувати найширшу аудиторію українців про всебічну підтримку, солідарність та допомогу ЄС, яку вже було надано Україні від початку повномасштабного російського вторгнення, і яка триватиме надалі.

В день запуску кампанії 21 серпня під Аркою Свободи українського народу в Києві відкрито мобільну виставку «Разом ми – Європа», де представлений самобутній погляд українських художниць-ілюстраторок на війну та на допомогу Україні з боку ЄС в ці часи.

На церемонії відкриття відвідувачі змогли  отримати брендовані листівку й поштову марку. Присутні на заході дипломати і всі бажаючі написали свої вітання українським захисникам та захисницям й просто на локації опустили послання у поштову скриньку.

З огляду на безпекову ситуацію, в період з 22 до 25 серпня експозиція буде закрита для відвідувачів.  Та вже з 26 серпня її роботу буде поновлено, і вона триватиме до 21 вересня 2022 року.

Всеукраїнська комунікаційна кампанія «Разом ми –  Європа» включатиме інформаційні, освітні, культурні та мистецькі заходи з різноманітними інтерактивними елементами, онлайн і офлайн, якщо дозволятимуть умови безпеки.

«В цій кампанії ми говоримо про надію – надію, з якою Україна прямує до перемоги, надію, з якою світ вшановує та захоплюється стійкістю України, надію, з якою країна святкує свій перший День Незалежності як кандидат на членство в ЄС, і надію, з якою ЄС залишається на боці України не лише словом, а й ділом. Тому що разом ми – Європа», – сказав під час прес-конференції Посол Матті Маасікас, Голова Представництва ЄС в Україні.

ЄС від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну акумулює та скеровує ресурси для допомоги захисникам України й всебічної підтримки у фінансовій, торгівельній, економічній,  гуманітарній сфері та у сфері цивільного захисту. Ця допомога надається консолідовано й оперативно і вже має прямий суттєвий вплив на повсякденне життя українців.

Зокрема, акцент було зосереджено на пом’якшенні фінансового тиску на українську державу, щоб вона могла забезпечувати такі пріоритетні видатки, як зарплати та пенсії, безпека, підтримка бізнесу, реконструкція, послуги, підтримка проєктів у сфері енергетики, транспорту та освіти; про підтримку українців, які врятувалися від російської агресії в Україні та країнах-членах ЄС; про гуманітарну допомогу всередині країни; та про підтримку військових.

Таким чином, разом із наданням Україні

статусу кандидата на членство в ЄС, європейці демонструють свою солідарність та єдність з Україною, яка відстоює свій суверенітет і територіальну цілісність, а також демократичні цінності, які є наріжним каменем об’єднаної Європи.

«Незабаром ми відзначатимемо 31-річницю Незалежності України, відзначатимемо в умовах повномасштабної війни росії, яка прагне знищити нашу незалежність, європейський, демократичний шлях розвитку. Однак це неможливо – сьогодні ми сильні, поряд з нами справжні друзі, а європейське майбутнє України юридично зафіксоване у рішенні про надання статусу кандидата у члени ЄС. Щодня Українська держава великими

зусиллями, втрачаючи найкращих, стримує жорстокого агресора, тому критично важливими є подальша підтримка та посилення санкцій.  Ми вдячні Європейському Союзу, який з перших днів вторгнення, був поряд: відкрив кордони для українців, які тікали від російських ракет; надає фінансову, військову підтримку. Уперше в історії ЄС був задіяний Механізм тимчасового захисту ЄС. Тисяча українців евакуйовані до ЄС та Норвегії для лікування, десятки тисяч тонн гуманітарних вантажів доставлено в Україну. Ми сильні – бо ми разом», – додала Ольга Стефанішина, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Під час кампанії планується задіяти різні формати заходів – публічні дискусії, відкриті лекції, радіо- та онлайн вікторини для молоді, спеціальні медіа-проєкти з національними та регіональними ЗМІ.

Так, у День прапора України, 23 серпня, користувачі Instagram зможуть завантажити спеціально розроблений GIF-sticker у своїх сторіз. А вже 24 серпня, у День Незалежності – кожен зможе встановити AR-маску віртуальної реальності для Instagram та поділитися своїми розповідями про європейську Україну.

Крім того, 24 серпня на всіх чекає унікальне музичне свято від українських митців – віртуальний концерт «Разом ми – Європа». Трансляція буде доступна на Facebook-сторінці Представництва ЄС в Україні та на телеканалі Суспільне Культура та його діджитал платформахУ концерті візьмуть участь гурт «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ» та захисник України, блогер і співак Павло Вишебаба, який приєднається до виступу з передової. Крім того, публіку розважатимуть Світлана Тарабарова, гурт B&B Project, Марічка Бурмака, Арсен Мірзоян, Ніна та Тоня Матвієнко. Ведучим онлайн-концерту буде Анатолій Анатоліч.

Щоб дізнатися більше про події комунікаційної кампанії, заходьте на сайт https://eu4ukraine.eu/, також стежте за сторінками Представництва ЄС в Україні у Facebook, Instagram та Twitter.

Фото https://inpoland.net.pl/novosti/malenkijj-yuvilejj-bezviz-dlya-ukra%D1%97ni-dieh-5-rokiv/