24.04.2024
Українців просять не ігнорувати повітряну тривогу на День Незалежності Фото з мережі Інтернет

Українців просять не ігнорувати повітряну тривогу на День Незалежності

Українців закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги у період по 25 серпня. Важливо заздалегідь дізнатися про укриття при плануванні своїх маршрутів пересування.

Про це в ефірі телемарафону сказав заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

«Що стосується порад громадянам на ці дні, то, перш за все, при плануванні своїх маршрутів, переміщення, в обов’язковому порядку, заздалегідь дізнавайтеся, де є місця укриття, щоби у випадку, коли лунає сигнал повітряної тривоги ви могли дуже швидко й оперативно дістатися до укриття. Відповідно сам сигнал тривоги треба виконувати безумовно і безальтернативно, щоб максимально убезпечити себе», — сказав Білошицький.

Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк раніше заявляв, що російські загарбники люблять прив’язувати свої провокації до різних дат. Тому не виключено, що ворог битиме крилатими ракетами по містах нашої країни в День Незалежності.

«Росія — це архаїчна держава і вона прив’язує свої дії до певних дат… Вони (росіяни. —р.) ненавидять нас, тому спробують 23 і 24 серпня збільшити кількість обстрілів крилатими ракетами певної низки наших міст. Безумовно, Київ буде в цьому переліку. Пам’ятаємо оці «потужні» промови про те, що вони через три дні йтимуть маршем по Хрещатику в Києві й таким чином покажемо, чому «русскій мір» набагато сильніший, ніж український», — пояснив Подоляк.