25.04.2024
Активізм з нуля: запустили платформу, яка навчає волонтерству

Активізм з нуля: запустили платформу, яка навчає волонтерству

Програма USAID “Мріємо та діємо” створила платформу для і про молодих активістів diemo.in.ua. На ній зібрані приклади ефективних громадських проєктів, створених і до повномасштабної війни росії проти України, і після. Одні ініціативи про те, як робити міста та села більш успішними, комфортними та привабливими, інші – про те, як буквально рятувати життя у воєнний час.

“Ви зможете надихнутися ефективними кейсами, а до деяких – отримати покрокову інструкцію втілення. І робити своє. Це лише початок. Будемо збирати ще більше ініціатив та разом з активістами розповідати, як кожен зможе їх втілити”, – розповідають творці платформи. 

Платформа складається з двох розділів:

 Активізм з нуля – детально розписані кейси вдалих ініціатив. Такі собі покрокові інструкції для тих, хто хоче втілити власний проєкт. Тут кейси, що покращують міський мікроклімат, впроваджують інклюзію, спрощують комунікацію влади і громади.

 Країнотворці – тут зібрані історії молоді, яка швидко відреагувала на повномасштабну війну росії проти України і налагодила допомогу: військовим, переселенцям, тваринам; а ще – історії тих, хто бореться на фронті, і тих, хто віддали своє життя за нашу країну.

Кожен може подати на цю платформу власний проєкт, власну історію, щоб про них дізналися якомога більше людей.