24.04.2024
У Тернополі вперше провели операцію з трансплантації серця Фото Національного інституту серцево-судинної хірургії ім М.М. Амосова.

У Тернополі вперше провели операцію з трансплантації серця

Першу операцію з пересадки серця провели у Тернопільській обласній клінічній лікарні 8 липня. Про це повідомили на сторінці у Фейсбук Національного інституту серцево-судинної хірургії ім М.М. Амосова.

«Після внесення даних померлого донора в Чортківській центральній міській лікарні до Єдиної державної інформаційної системи трансплантації органів та тканин відбулося автоматичне співставлення пари «донор-реципієнт». Відповідно до співставлених пар, шанс на порятунок отримав пацієнт, який проходив лікування у Національному інституті серцево-судинної хірургії ім М.М. Амосова та був записаний до «листа очікування» на трансплантацію серця», – йдеться в повідомленні.

Серце отримав 38-річний чоловік. Наразі пацієнт з новим серцем почувається добре. Пересадку здійснила команда лікарів Національного інституту серцево-судинної хірургії ім М.М. Амосова разом із колегами Тернопільської обласної клінічної лікарні.