24.04.2024
Про секрети доброго меду від пасічника Ігоря та його дружини Ольги

Про секрети доброго меду від пасічника Ігоря та його дружини Ольги

Під час президенства Віктора Ющенка бджолярство в Україні стрімко розвинулося. Настільки, що Україна в 2021 році вийшла на 2 місце серед найбільших постачальників меду в світі!
Про це повідомила у Facebook консультант Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Анна Бурка. «До топ-5 ключових експортерів натурального меду на світовий ринок ввійшли Китай, Україна, Аргентина, Індія та Бразилія. Сумарно вказані країни згенерували 54% світового експорту у 2020 році», – пише Анна Бурка. І це на 8 році російсько-української війни. Загалом, за даними ITC TradeMap 2021, світова торгівля медом в 2020 році зросла до 711,3 тис т, що на 13% перевищує показник 2019-го.

Це у глобальному масштабі у нас були такі круті справи. Що буде з бджільництвом у 2022 році ще підрахують, а ось яка оперативна ситуація зараз – ми поспілкувались з пасічником Ігорем та його помічницею-дружиною Ольгою на тернопільському ринку.

Чоловік розповів, що, як і в кожній галузі, тепер треба йти в ногу з часом і будуть хороші показники. Аграрії вже навчилися співіснувати з пасічниками і цієї весни не було скандалів, що покропили поля, а пасічників не попередили. Хімікатами фермери користуються після заходу сонця. Можливо, це пов’язано з активною фази війни і українці згуртувалися, підтримують одне одного, а не шкодять.