24.04.2024
У Тернополі відродили ганебну совдепівську примусівку: щоб купити на пошті марку “Русскій воєнний корабль…всьо!” треба передплати газету

У Тернополі відродили ганебну совдепівську примусівку: щоб купити на пошті марку “Русскій воєнний корабль…всьо!” треба передплати газету

28 червня «Укрпошта» ввела в обіг нову поштову марку із назвою «Українська Мрія». Про це повідомляв “Очевидець” напередодні.  Сьогодні журналіст нашого видання вирішив переконатися на власні очі чи є ажіотаж з приводу новинки. Виявилось, що черги людей не було. Взагалі. У майже порожньому приміщенні пошти працівниця розповіла, що продаж марки з малюнком дівчинки, на жаль, не користується великим попитом як з російським кораблем. Проте, обмеження – два блоки марок в одні руки існує.

Випадково автор цих рядків помічає, що на столику працівниці пошти є марки “Рускій воєнний корабль…всьо!”.

-А можна купити марки з кораблем?- запитую у касира.

-Можна, але за умови передплати будь-якої газети чи журналу на суму від 100 гривень.

-А це чому?- дивуюсь відродженій совковій традиції примусівки.

-Це внутрішнє розпорядження. Інакше не продаємо,-безапеляційно відповідає юна поштарка, яка на вигляд народжена вже за незалежної України.

-Але ж це незаконно,- промовляю.

Дівчина знижує плечима.

Щоб мати доказ відродження совка на тернопільській пошті, вирішую пожертвувати сотнею гривень, щоб мати доказ для публікації.

Мені дають каталог періодичних видань. Вибрати дійсно можна будь-яку газету. Розумію, що таким чином поштарі “виконують план”. Вибираю львівський “Експрес” за 114 гривень на серпень, вересень та жовтень. 10 гривень сплачую комісії. За шість марок “карабля” плачу 131 гривню 64 копійки.

Українська мрія обходиться у 72 гривні.

Вирішую звернутися до прес-служби “Укрпошти”.

Прямого телефону, як виявилось, на сайті не має. Є лише примітивний чат-бот. Він мене так і не зрозумів.

Цікаво, як поставились би українські воїни з передової, які воюють за ствердження Незалежної України, а в глибокому тилу відроджують совок?